Online tolmácsolás

Az online tolmácsolás, más néven távtolmácsolás a tolmácsolási szolgáltatások online platformokon vagy kommunikációs eszközökön keresztül történő végzését jelenti. Lehetővé teszi a tolmács számára, hogy a szolgáltatást távolról nyújtsa, anélkül, hogy fizikailag jelen lenne azon a helyszínen, ahol a tolmácsolásra szükség van. Ez a tolmácsolási mód a technológia fejlődésével és a globális kommunikáció iránti növekvő igénnyel igen népszerűvé vált.

Az online tolmácsolás történhet videokonferencia, a telefonhívás során vagy dedikált online tolmácsolási platformon. Íme néhány gyakori online tolmácsolási forma:

Videó távtolmácsolás (VRI): Ez olyan videokonferencia-szoftverek vagy platformok használatát jelenti, amelyek lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy lássák és hallják egymást. A tolmács távolról csatlakozik a híváshoz, és valós időben nyújt tolmácsolási szolgáltatásokat.

Telefonos tolmácsolás (OPI): Ebben a módban a tolmácsolási szolgáltatásokat telefonhíváson keresztül nyújtják. A résztvevők kommunikálhatnak egymással, a tolmács pedig megkönnyíti a beszélgetést azzal, hogy szükség szerint tolmácsol a nyelvek között.

Webalapú platformok: Néhány dedikált online tolmácsolási platformot kifejezetten távoli tolmácsolásra terveztek. Ezek a platformok gyakran kínálnak olyan funkciókat, mint a nyelvválasztás, az ütemezés, a dokumentummegosztás és a chatfunkciók, amelyek támogatják a tolmácsolási folyamatot.

Az online tolmácsolás számos előnnyel jár. Lehetővé teszi a tolmácsolási szolgáltatások gyors és kényelmes elérését, a földrajzi távolságoktól függetlenül. Kiküszöböli az utazás szükségességét, és csökkenti a helyszíni tolmácsolással járó költségeket. Rugalmasságot biztosít az időbeosztás tekintetében is, megkönnyítve az időzóna-különbségek és a sürgős kérések figyelembe vételét.

Az online tolmácsolás azonban kihívásokkal is járhat. Technikai problémák, például a gyenge internetkapcsolat vagy az audio/video minőségével kapcsolatos problémák befolyásolhatják a tolmácsolás élményét. A tolmácsok számára az is nagyobb kihívást jelenthet, hogy online környezetben felfogják a nem verbális jeleket, vagy pontosan közvetítsék a finom árnyalatokat.

Összességében az online tolmácsolás értékes megoldássá vált a többnyelvű kommunikációban, lehetővé téve az egyének és szervezetek számára a nyelvi akadályok hatékony áthidalását, különösen olyan helyzetekben, amikor a személyes tolmácsolás nem lehetséges vagy nem szükséges.

Kérjük, hogy az online tolmácsolási igényével kapcsolatos részleteket (nyelv, téma, időpont stb.) a +361-269-4781, a +36-46-411-140 vagy a +3670-369-9184 telefonon szíveskedjék munkatársunkkal egyeztetni, vagy küldjön emailt a [email protected] címre.

Kísérő tolmácsolás

A legegyszerűbb tolmácsolás. Ahogy az elnevezés is mutatja, a tolmács ilyenkor kíséri az ország nyelvét nem ismerő, változó összetételű kisebb-nagyobb csoportot, és a tolmácsolást általában különböző helyszíneken, gyakran konszekutív tolmácsolással kombinálva végzi. Jellemzője az oldottabb, informális légkör. Példa: külföldi delegáció gyárlátogatása, üzleti tárgyalással egybekötve.

Konszekutív tolmácsolás

A “konszekutív” latin eredetű szó, jelentése “egymás után következő”. Ilyenkor a tolmács akkor fordít a másik nyelvre, amikor a beszélő befejezte mondandóját vagy szünetet tartott. Konszekutív tolmácsolást alkalmaznak például formális üzleti megbeszélések, tárgyalások, ill. tréningek vagy előadások során.

Szinkrontolmácsolás

A köznyelvben szinkrontolmácsolás, a szakmai nyelvben szimultán tolmácsolás vagy konferenciatolmácsolás a tolmáccsal szemben a legmagasabb szakmai és pszichikai követelményeket támasztja. Szimultán tolmácsolás során a tolmács általában zárt kabinban ül, az előadót fejhallgatón hallja, beszédét egyidejűleg fordítja, a fordítást pedig mikrofonba mondja.

Hogyan történik?

Kérjen ajánlatot, megküldve a lektorálandó dokumentumo(ka)t

Fordítás ajánlatkérés

online, emailben, SMS-ben, gyorspostával vagy levélben.

Munkaidőben néhány percen belül küldjük ajánlatunkat.

Fordítás árajánlat

Árajánlatunk tartalmazza a lektorálás díját és a teljesítési feltételeket.

Ha elfogadja ajánlatunkat, rendelje meg a szolgáltatást

Fordítás átvétele

és adja meg, hogyan kívánja átvenni a kész anyagot (emailben, futárral, levélben vagy  személyesen).

Egyenlítse ki a szolgáltatás díját.

Fordítás díja

bankkártyával weblapunkon, készpénzben, banki átutalással vagy PayPallel.

Itt talál meg minket