Lektorálás, korrektúra

100%-os nyelvhelyesség, kifogástalan stílus: “nyomdakész” színvonal

A lektorálás/korrektúra során az adott nyelvet anyanyelvként beszélő, több évtizedes fordítói gyakorlattal rendelkező lektorunk dolgozza át a szöveget. Mindenekelőtt javítja a helyesírási és elütési hibákat, módosítja/egyszerűsíti az érthetőséget nehezítő, körülményes megfogalmazásokat, jelentősen növelve ezáltal a szöveg “emészthetőségét”, a célközönség által történő befogadhatóságát.

A lektorálás nemcsak a helyesírási és elütési hibák kigyomlálására, hanem az érthetőség javítására is kiterjed. A körülményes megfogalmazások például bürokratikus szóhasználatot, túl hosszú mondatokat, vagy felesleges szavakat és kifejezéseket tartalmazhatnak, megnehezítve ezáltal az olvasó dolgát és csökkentve a szöveg hatékonyságát.

A lektorálás javíthatja a szöveg befogadhatóságát úgy is, hogy a szövegszerkezetet és -stílust jobban adaptálja a célközönséghez. Segíthet abban is, hogy egy szakszöveg nyelvezete és stílusa illeszkedjen a szakma szabályaihoz, vagy, hogy reklámszövegünk – figyelembe véve a helyi sajátosságokat – minél hatékonyabban szólítsa meg a célközönséget.

Napjainkban, amikor az emberek gyakran csak másodperceket hajlandóak szánni egy weboldalra, különösen fontos, hogy megfogalmazásunk nyelvileg hibátlan, lényegre törő és első olvasásra megérthető legyen. A lektorálás segít abban, hogy weboldalunkon megjelenő szövegek hatékonyak és eredményesek legyenek.

Hogyan történik?

Kérjen ajánlatot, megküldve a lektorálandó dokumentumo(ka)t

Fordítás ajánlatkérés

Online
Emailben
SMS-ben
Futárszolgálattal
Levélben

Részletek

Amint megkaptuk ajánlatkérését küldjük ajánlatunkat

Fordítás árajánlat

Árajánlatunk tartalmazza a fordítási díjat és a teljesítési feltételeket.

Részletek

Ha elfogadja ajánlatunkat, rendelje meg a szolgáltatást

Fordítás átvétele

és adja meg, hogy kívánja átvenni a fordítást. Küldhetjük emailben, futárral, levélben, de átveheti személyesen is egyik irodánkban.

Részletek

Egyenlítse ki a megrendelt szolgáltatás díját

Fordítás díja

bankkártyával weblapunkon (budapesti irodánkban), készpénzben valamelyik irodánkban, banki átutalással vagy PayPallel

Részletek

Itt talál meg minket