Hiteles fordítás

A Reflex Fordítóiroda a cégeljárás körébe tartozó dokumentumok hiteles fordítására jogosult.

  • Cégkivonat hiteles fordítása

  • Társasági szerződés hiteles fordítása

  • Cégiratok hiteles fordítása

Hiteles fordítás magyarra

A legtöbb országban bármely szakfordító készíthet hiteles fordítást, ha előzetesen megfelelő vizsgát (és általában esküt) tett. Ezeket a fordítókat hívjuk hites fordítóknak.

Magyarországon sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. A cégeljárással kapcsolatos okiratok kivételével a hiteles fordítás nálunk az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) monopóliuma. Ez a törvény természetesen – minden ellenkező híreszteléssel szemben – csak a Magyar Köztársaság területén belül érvényes. Külföldön gyakorlatilag ugyanolyan elbírálás alá esik az OFFI, mint a Reflex vagy bármely más fordítóiroda fordítása.

A cégeljárás körébe tartozó dokumentumokra a következő kormányrendelet van érvényben: „Cégkivonat hiteles fordítására, valamint a cégjegyzékbe bejegyzendő adatoknak és cégiratoknak az Európai Unió bármely – a cég választása szerinti – hivatalos nyelvére történő hiteles fordítására a szakfordító vagy szakfordító-lektor képesítéssel rendelkezők is jogosultak.” (182/2009. (IX. 10.) sz. kormányrendelet)

Hiteles fordítás magyarról idegen nyelvre

A Reflex Fordítóiroda fordításait a világon mindenütt elfogadják.
A megbízást csak akkor vagyunk kénytelenek visszautasítani, ha a fordítást kérő külföldi hatóság vagy egyéb állami szerv felülhitelesítést, idegen szóval: apostille-t is előír a fordítóirodai záradékon felül. Magyarországon az okiratok felülhitelesítését ugyanis a külügyminisztérium végzi, ott pedig csak akkor hajlandóak a fordítást apostille-jal ellátni, ha azt az OFFI készítette.

Kérjen ajánlatot online! 20 percen belül küldjük.

Ajánlatkérés

Ügymenet

Jutassa el a fordítandó anyagot

Fordítás ajánlatkérés

Online űrlapon keresztül Emailben mellékelve SMS-ben lefotózva Levélben elküldve Személyesen irodáinkban

Részletek

20 percen belül ajánlatot küldünk

Fordítás árkalkulátor

Árajánlatunk tartalmazza a teljesítés feltételeit, így az esetlegesen fizetendő előleget is. Megrendelést kizárólag írásban fogadunk el.

Részletek

Válasszon fizetési módot

Fordítás díja

Bankkártyával weblapunkon Készpénzben irodáinkban Banki átutalással vagy PayPallel is fizethet

Részletek

Válasszon átvételi módot

Fordítás átvétele

E-mailben, Faxon Postai levélben Futárral kézbesítve vagy átveheti Személyesen irodáinkban

Részletek

Itt talál meg minket